2012. augusztus 15., szerda

Crescendo

Sziasztok!

Ismételten egy könyvvéleményt hoztam nektek, és mostanában többel is fogok jönni. :) Ezúttal a Csitt, csitt 2. részét olvastam el. Mit is mondhatnék azoknak, akik nem olvasták az első részt. Hát be kell valljam a sok sorozat olvasása közben nem csak a nevek 90%-át felejtem el (a nevek az ellenségeim xD), de néha a történetben is homályos emlékeim maradnak csak, főleg azoknál, amik annyira nem fogtak meg. Éppen ezért inkább bemásolom nektek a tartalmát a Csitt, csittnek:
EGY SZENT ESKÜ. EGY BUKOTT ANGYAL. EGY TILTOTT SZERELEM. A romantika nem szerepelt Nora Grey tervei között. Az iskolában egy sráchoz sem vonzódott különösebben, akármennyire is próbálta erőltetni legjobb barátnője, Vee. Aztán feltűnt Folt. Simulékony mosolyával és tekintetével, amivel mintha a lány veséjébe látna, Folt legjobb belátása ellenére is vonzza Norát. Azonban néhány rémisztő találkozás után Nora már nem tudja, kiben bízzon. Úgy tűnik, Folt mindenhol ott van, ahol ő is, és többet tud róla, mint a legközelebbi barátai. Nora nem tudja eldönteni, hogy a fiú karjaiba kellene-e omlania vagy inkább menekülni és elrejtőzni előle. És mikor megpróbál válaszokat találni, egy olyan igazságot fedez fel, ami sokkal nyugtalanítóbb, mint amit Folt közelsége okoz. Végül egy ősi csata közepén találja magát, halhatatlanok és bukottak között és mikor arra kerül a sor, hogy ki mellé álljon, a rossz választás Nora életébe kerül.

Magáról a sorozatról: A bukott angyalok igazán magával ragadóak. Én a jó kategóriába sorolom, nem lett az a nagy kedvenc, de megéri elolvasni, mert izgalmasabb részek várnak rád. Rejtélyes és nem tudhatod, hogy mire számíthatsz, hogy ki is a gonosz. ;)

Térjünk is át a 2. részére :) /SPOILERES/
Ami nagyon bosszantott benne az a főszereplő csaj ostoba viselkedése. Mármint néha irtóra nevetségesen viselkedett szerintem. A kedvenc kis angyalfiúm, Folt pedig lehetett volna benne többet, de hátha a következő részben már többet kapunk belőle.
Pont, mint az első részben itt is csak történtek a dolgok, gyűltek a megválaszolásra váró események. Mondjuk sikeresen rájöttem egy fejezettel korábban a rossz fiú kilétére, de sebaj el kell fogadni, hogy sose az lesz, akit én várnék.
A lezárás pedig... Hát hogy is mondjam, utálom az ilyet. Persze az írónőnek az csak jó, ha sikerül elérnie, hogy kíváncsian várják az olvasók a folytatást, de ez szerintem akkor is gonoszság. Viszont majd a következő részben választ kapunk mindenre ;) /remélhetőleg, újabb kérdések mellett/
Na meg bármilyen különös gyerek legyen is ez a Scot, remélem fel fog még tűnni, mert nekem bejött a karakter.

Mindenesetre tudom ajánlani, vannak benne fura dolgok az igaz, de azért kellemesen el lehet tölteni vele az időt. Engem pedig mindig meglepetésként fogadott, amikor kiderültek a dolgok. 

Puszy Cathy

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése