2012. november 12., hétfő

Helyzetjelentés és Rubinvörös

Sziasztok!

Hát mostanában nem jártam ezen a blogomon, de mivel az iskola ebben az évben lefoglalja nagyon az időmet nem érek rá nagyon írni. Na meg a fantasy mellé most már új kórság is társult, a koreai xD :D Ezért jött a nem rég kezdett történetem is, amit az előző bejegyzésben olvashattok.
Viszont gondolkozok egy vámpíros+koreais kis novellán, vagyis eddig még csak tervezem, hogy írok egyet, de ha van rá érdeklődő akkor jobban elkezdek foglalkozni maga a történet kitalálásán, szóval komiba, ha te olvasnál ilyet! ;)

Na és most hozok közben egy újabb könyvajánlást, a Rubinvöröst. :)
Még nyáron hallottam erről a sorozatról, és kíváncsi lettem, így nem rég bele is kezdtem az Időtlen szerelem trilógiába.
Mit is kell tudni a könyvről? Mivel fogalmam sincs, hogyan fogalmazzam meg röviden a tartalmát, így bemásolom nektek a könyv hátulján szereplőt :D
Mitévők legyünk, ha egyszerre a múltban találjuk magunkat, és csak annyit tudunk, hogy az üküküküküknagyapánk lovát Kövér Anninak hívták? Úgy van: megőrizzük a hidegvérünket. Legalábbis ezt próbálja tenni Gwendolyn, amikor kiderül: nem elég, hogy ő örökölte a családban az időutazásért felelős gént, de ráadásul az a feladat is neki jutott, hogy rendbe szedje a múltat. És mindennek a tetejébe épp ezt az arrogáns Gideont kapja útitársul! Az össze nem illő páros kénytelen-kelletlen beleveti magát a nem éppen hétköznapi kalandokba. Gwendolyn hamarosan megtapasztalja, hogy az ellentétek alighanem tényleg vonzzák egymást, és ez régen sem volt másképp. És, hogy már a múltban sem úgy mennek a dolgok, mint egykoron...
Kezdem azzal, hogy ez az időutazásos dolog nekem néhol fura volt. Na meg mivel előrehaladva tudunk meg több dolgot, hát az elején elég zavaros érzésem volt, hogy most mi is van pontosan? De az első könyv végére, amit meg lehetett megértettem. :)
A főhősünkről, Gwendolynról, szerintem jól írta meg az írónő, hogy mit érezhet egy fiatal lány, mikor hirtelen belekerül egy ilyen időutazós dologba, amiről alig tudott eddig valamit. És a viselkedését is elkapta jól szerintem.
Viszont Gideon nekem egyből kedvenc lett, amint feltűnt. De hát ez nem is csoda, főleg mivel imádom a hosszabb hajú pasikat (és igen csak hosszabb a haja nem hosszú, mint ahogy Gwendoyn mondja :D).
A többi karakteren is lehet gondolkozni, főleg azokon, akik vezetik az egészet. Habár könnyen sejthető, hogy kik lesznek a rossz fiúk, van egy olyan érzésem, hogy meglepetések fognak érni a másik két részben és nem lehet olyan egyszerűen eldönteni, ki melyik oldalon áll.
Na de én a végén idegbeteg voltam. Mármint elhiszem én, hogy sokan úgy írják meg az első részt, hogy az inkább egy bevezető szerűség, amiben elmagyarázzák a fő dolgokat, de azért kérem szépen hát nem sok minden történt szerintem az első könyvben. Remélem a többi már eseménydúsabb lesz, amit hamarosan meg is tudok, hisz a napokban fogom olvasni a 2. részt.
És akkor térjünk még vissza egy mondatban az első végére, amit nem tudok elhinni, hogy hogyan tehette ezt az írónő?? :D
Na de ha akarsz egy laza, vicces történetet olvasni akkor tessék kézbe venni a Rubinvöröst! ;)


Puszy, Cathy

2 megjegyzés:

 1. Szia :) Írok komit az első bevezetés miatt. :D A koreais történeted nagyon tetszik és azt mindenkinek ajánlom de nem tudom hogy fantaziban hogy mutatna ez, hiszen még nem olvastam olyasmit :D Az álarc mögé rejtve a kedvencem :D azt biztosan olvasni fogom és várom a fejiket :D

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Szia! :)
   Hát, ha lesz jó ötletem és időm rá akkor majd megláthatod, de szerintem tetszene, főleg, hogy a főszereplő már megvan, hogy ki lesz ;) (Ho-ra végződik :D)
   Örülök neki :)
   Puszy Cathy

   Törlés