2020. április 23.

Serpenyős csirkemell vajas zöldségekkel

Sziasztok!

Egy gyors, egészséges és finom receptet hoztam nektek.
Hozzávalók:
  • 4-5 db csirkemellfilé
  • 500 g csiperkegomba
  • 4 kisebb répa
  • 1 kisebb brokkoli
  • 1,5 liter húsleves alap (húsleves kockából)
  • 3 gerezd fokhagyma
  • egy hüvelykujjnyi gyömbér
  • rozmaring
  • só, bors
  • olíva olaj és vaj
Elkészítése:
  • Megtisztítjuk és feldaraboljuk a zöldségeket. A répát ujjnyi vastagságú korongokra vágjuk, a brokkolit kisebb rózsákra szedjük, a gombát elég negyedelni. Mi elfelejtettük, de lehet beletenni még spárgát, borsót is.
  • Elkészítjük az alaplevet. Amikor már forr meghámozzuk és belerakjuk a gyömbért pár darabban. Plusz a fokhagymákat félbevágva és a rozmaringot, és így forraljuk kb. 10 percig.
  • A zöldségeket egy nagyobb serpenyőbe (wokba) tesszük, hozzáadunk annyi alaplevet (a gyömbértkidobhatjuk, a fokhagymát és a rozmaringot pedig kiszedhetjük a húsra), hogy éppen ne lepje el, és 2 evőkanál vajat, és így pároljuk a zöldségeket, amíg be nem sűrűsödik az alatta lévő szósz.
  • A csirkemellet (papírtörlővel megtöröljük a nedvességtől) megfelezzük hosszában, sózzuk, borsozzuk, majd kis olajon elkezdjük sütni magas hőmérsékleten. Ne ijedjünk meg, ha először leragad, egy idő után feljön (egy jó serpenyőben legalábbis biztos, plusz finom lesz a leragadt darabkáktól a mártás). Amikor először átfordítjuk tegyünk hozzá egy evőkanál vajat és locsolgassuk vele miközben sül. Rárakhatjuk a fokhagymát és a rozmaringot, amit kiszedtünk a levesléből, ha szeretnénk.
    Süssük míg szép piros nem lesz, ezután kiszedjük és félretesszük őket.
  • A husik helyére berakjuk a gombát és 4-5 evőkanál alaplevet. Addig pároljuk ezt is, míg be nem sűrűsödik. Ezután a gombát hozzákeverjük a zöldségekhez. Ha kell még sózzuk kicsit ízlés szerint, és ezzel el is készültünk.

A megmaradt leveslét akár ramenként is elkészíthetjük. ;)

Jó étvágyat!


Bye,
Cathy

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése