2020. április 10.

Bélszín steak recept

Sziasztok!

Ezúttal egy receptet hoztam nektek, amit igaz a párom csinált, én csak a köretet mellé, de isteni finom lett és gondoltam megosztom veletek.

Steak
Hozzávalók 1 adaghoz:
  • 250-300 g bélszín steak
  • 3 gerezd fokhagyma (de ízlés szerint változhat)
  • 3-4 ág friss rozmaring
  • 3 evőkanál vaj
  • bors
  • pár csepp olaj

Elkészítése:
  • A hús mindkét oldalát sózzuk bőven és borsozzuk ízlés szerint. Aztán hagyjuk állni max. 10 percig.
  • A serpenyőt melegítsük elő és pár csepp olajjal kenjük meg az alját. Amikor már tűzforró a serpenyő tegyük bele a húst és süssünk rá kérget. Figyeljük az oldalát, ha az oldala is kezd kérgesedni, fordítsuk meg és rögtön tegyük bele a vajat is.
  • Ha a vaj felhabzott tegyük bele a fokhagymát és a rozmaringot is.
  • Egy kanállal folyamatosan locsolgassuk a sülő húst. Ha már a másik oldala is megbarnult fordítsuk vissza és folytassuk a locsolgatást. Ezt még egyszer ismételjük meg.
  • Ha medium raret szeretnék készíteni, azaz csak félig átsütve akkor itt elkészültünk.
  • Ha teljesen át akarjuk sütni, akkor csomagoljuk alufóliába a húst és a rozmaringos, fokhagymás vajat, tegyük bele egy tepsibe és rakjuk előmelegített sütőbe egy 5 percre, aztán a tetejéről hajtsuk le az alufóliát és süssük még egy 5 percig. Ezután ez is elkészült.
  • Tálalhatjuk is, de várjunk legalább 5 percet felvágás előtt.
Medium rare
Teljesen átsütve

Az általunk elkészített serpenyős szósz:
Ehhez plusz hozzávaló: narancsos balzsamecet, de bármilyen balzsamecet jó hozzá.
A serpenyőben maradt vajhoz adjunk 2 evőkanál balzsamecetet és forraljuk sűrűsödésig, közben kapargassuk fel a leragadt húsdarabokat is.


Köret: görög saláta, ezt nem írom részletesen, csak hogy mi miket rakunk bele:
  • uborka
  • paradicsom
  • lilahagyma
  • fetasajt
  • olíva bogyó
  • oregáná
  • olívaolaj


Jó étvágyat!

Bye,
Cathy

2 megjegyzés: