Ezúttal egy receptet hoztam nektek, amit igaz a párom csinált, én csak a köretet mellé, de isteni finom lett és gondoltam megosztom veletek.
Steak
Hozzávalók 1 adaghoz:
- 250-300 g bélszín steak
- 3 gerezd fokhagyma (de ízlés szerint változhat)
- 3-4 ág friss rozmaring
- 3 evőkanál vaj
- só
- bors
- pár csepp olaj
Elkészítése:
- A hús mindkét oldalát sózzuk bőven és borsozzuk ízlés szerint. Aztán hagyjuk állni max. 10 percig.
- A serpenyőt melegítsük elő és pár csepp olajjal kenjük meg az alját. Amikor már tűzforró a serpenyő tegyük bele a húst és süssünk rá kérget. Figyeljük az oldalát, ha az oldala is kezd kérgesedni, fordítsuk meg és rögtön tegyük bele a vajat is.
- Ha a vaj felhabzott tegyük bele a fokhagymát és a rozmaringot is.
- Egy kanállal folyamatosan locsolgassuk a sülő húst. Ha már a másik oldala is megbarnult fordítsuk vissza és folytassuk a locsolgatást. Ezt még egyszer ismételjük meg.
- Ha medium raret szeretnék készíteni, azaz csak félig átsütve akkor itt elkészültünk.
- Ha teljesen át akarjuk sütni, akkor csomagoljuk alufóliába a húst és a rozmaringos, fokhagymás vajat, tegyük bele egy tepsibe és rakjuk előmelegített sütőbe egy 5 percre, aztán a tetejéről hajtsuk le az alufóliát és süssük még egy 5 percig. Ezután ez is elkészült.
- Tálalhatjuk is, de várjunk legalább 5 percet felvágás előtt.
Medium rare |
Teljesen átsütve |
Az általunk elkészített serpenyős szósz:
Ehhez plusz hozzávaló: narancsos balzsamecet, de bármilyen balzsamecet jó hozzá.
A serpenyőben maradt vajhoz adjunk 2 evőkanál balzsamecetet és forraljuk sűrűsödésig, közben kapargassuk fel a leragadt húsdarabokat is.
- uborka
- paradicsom
- lilahagyma
- fetasajt
- olíva bogyó
- oregáná
- olívaolaj
Jó étvágyat!
Bye,
Cathy
Nagyon szuperül sikerült a steaked! :) Gratula! :)
VálaszTörlésKöszönjük! :)
Törlés