Egy gyors, egészséges és finom receptet hoztam nektek.
Hozzávalók:
- 4-5 db csirkemellfilé
- 500 g csiperkegomba
- 4 kisebb répa
- 1 kisebb brokkoli
- 1,5 liter húsleves alap (húsleves kockából)
- 3 gerezd fokhagyma
- egy hüvelykujjnyi gyömbér
- rozmaring
- só, bors
- olíva olaj és vaj
- Megtisztítjuk és feldaraboljuk a zöldségeket. A répát ujjnyi vastagságú korongokra vágjuk, a brokkolit kisebb rózsákra szedjük, a gombát elég negyedelni. Mi elfelejtettük, de lehet beletenni még spárgát, borsót is.
- Elkészítjük az alaplevet. Amikor már forr meghámozzuk és belerakjuk a gyömbért pár darabban. Plusz a fokhagymákat félbevágva és a rozmaringot, és így forraljuk kb. 10 percig.
- A zöldségeket egy nagyobb serpenyőbe (wokba) tesszük, hozzáadunk annyi alaplevet (a gyömbértkidobhatjuk, a fokhagymát és a rozmaringot pedig kiszedhetjük a húsra), hogy éppen ne lepje el, és 2 evőkanál vajat, és így pároljuk a zöldségeket, amíg be nem sűrűsödik az alatta lévő szósz.
- A csirkemellet (papírtörlővel megtöröljük a nedvességtől) megfelezzük hosszában, sózzuk, borsozzuk, majd kis olajon elkezdjük sütni magas hőmérsékleten. Ne ijedjünk meg, ha először leragad, egy idő után feljön (egy jó serpenyőben legalábbis biztos, plusz finom lesz a leragadt darabkáktól a mártás). Amikor először átfordítjuk tegyünk hozzá egy evőkanál vajat és locsolgassuk vele miközben sül. Rárakhatjuk a fokhagymát és a rozmaringot, amit kiszedtünk a levesléből, ha szeretnénk.
Süssük míg szép piros nem lesz, ezután kiszedjük és félretesszük őket. - A husik helyére berakjuk a gombát és 4-5 evőkanál alaplevet. Addig pároljuk ezt is, míg be nem sűrűsödik. Ezután a gombát hozzákeverjük a zöldségekhez. Ha kell még sózzuk kicsit ízlés szerint, és ezzel el is készültünk.
A megmaradt leveslét akár ramenként is elkészíthetjük. ;)
Jó étvágyat!
Bye,
Cathy
Cathy
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése